Gör nåt, ge nåt!

Hjälp oss skala upp arbetet för människor på flykt – ge en gåva

Människor på flykt har rätt att bli välkomnade in i samhället, på kort och lång sikt. Nu ber vi om ditt stöd för att stärka vårt arbete för människor som drivits på flykt. Gör nåt – ge nåt!

De senaste månaderna har vi sett ett fantastiskt engagemang för människor på flykt. Företag, civilsamhälle och privatpersoner har engagerat sig för att välkomna och hjälpa människor som har flytt till Sverige Sverige. 

Swisha en gåva till 123 28 00 001

Refugees Welcome Stockholm arbetar för att välkomna alla människor på flykt till Stockholm, för att ge dem ett värdigt bemötande och stötta dem med saker de behöver, både på kort och lång sikt. Vår verksamhet drivs av ideella krafter och vilar på tre viktiga ben – beredskap, inkludering och opinionsbildning. 

Akut stöd, långsiktigt stöd och opinionsbildning

Inkludering och långsiktigt stöd: Vi vill att människor som flytt till Sverige ska bli välkomnade och inkluderade. Våra engagerade volontärer erbjuder språkkaféer, juridisk rådgivning, läxhjälp, kulturaktiviteter och programmeringskurser. Här skapas utbyte, samvaro och nya vänskapsband!

Nasima Naderi flydde från Afghanistan efter att ha blivit skjuten i magen. Nu är hon en av besökarna på Refugees Welcome Stockholms verksamhet på Rosa Stationen vid Telefonplan.

Läs om Nasima Naderi som flydde Afghanistan efter att ha blivit skjuten av sin ex-man, och om Haya Rahmani som oroar sig för att bli utvisad. Båda besöker Refugees Welcome Stockholms språkkafé på Rosa Stationen.

Opinionsbildning: Vi vill att politikerna ska föra en human flyktingpolitik, en politik som gynnar både samhället och individen. Politiska beslut påverkar människor som har flytt till Sverige. Denna kunskap använder vi för att kommentera flykting- och migrationspolitiken och bedriva opinionsbildning och politiskt påverkansarbete. När retoriken hårdnar och rätten att söka skydd i Sverige begränsas behöver vi vara många som står upp för asylrätten och en human flyktingpolitik! Här är ett exempel på vårt påverkansarbete.


Akut beredskap: Vi vill se ett värdigt mottagande av människor på flykt. Svåra kriser där människor drivs på flykt kan uppstå närsomhelst. Refugees Welcome Stockholms volontärer var bland de första på plats på T-centralen under år 2015, och på färjeterminalen i Nynäshamn under våren 2022, för att välkomna människor som flytt till Sverige. Volontärer ger skjuts, delar ut kläder och förnödenheter och bistår med stöd till mat och boende. Det finns ett enormt gräsrotsengagemang för människor som flytt!

Vi kan göra ännu mer – donera en gåva

Vi gör mycket, men vi skulle kunna göra ännu mer! Vi vet att det finns ett stort engagemang för människor på flykt, och med ekonomiska resurser skulle vi kunna utvidga vår verksamhet och nå fler människor. 

För att bedriva vår löpande verksamhet och ha en god beredskap inför framtida kriser ber vi nu om ekonomiskt stöd. Vi har sett vilken skillnad människors engagemang gör och vet att ni är många som står med oss i kampen för ett värdigt mottagande och långsiktigt stöd till människor på flykt!

Refugees Welcome Stockholm är religiöst och partipolitiskt obundna, och insatserna bygger helt på ideellt engagemang. Men vår verksamhet har ändå kostnader. Exempelvis bistår vi människor med stöd till mat och boende, vi transporterar och delar ut kläder och förnödenheter. 

Följ oss på Facebook för att få löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Hjälp oss värna asylrätten och det värdiga mottagandet – ge en gåva idag! Swisha till 123 28 00 001. 

Fler nyheter