Företag – välkommen att stötta Refugees Welcome Stockholm

Människor på flykt har rätt att bli välkomnade in i samhället, på kort och lång sikt. Nu ber vi om ditt och ditt företags stöd för att stärka vårt arbete för människor som drivits på flykt. Hjälp oss skala upp arbetet – bli företagsgivare!

För att vi ska kunna bedriva vårt viktiga arbete behöver vi er hjälp. Vår organisation startade hösten 2015 när behovet av hjälp till personer som flydde genom Europa var stort. Sedan dess har vi utvecklat vår verksamhet för att möta de utmaningar som idag är aktuella. Just nu är vårt fokus akut beredskap, inkludering och opinionsarbete.

Vi hoppas att ert företag vill vara med och hjälpa oss ge dessa människor ett värdigt mottagande i Stockholm. Vi tar tacksamt emot alla donationer, stora som små!

Stötta människor på flykt med ett valfritt bidrag

Stöd oss gärna med ett valfritt bidrag eller bli företagssponsor till organisationen. Våra olika paket finns nedan. Skriv då företagsnamn och vilket paket ni valt i betalnings meddelandet. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss via info@refugeeswelcomestockholm.se

Det finns tre olika nivåer av företagsstöd. Alla som donerar 2000 kronor och uppåt får ett diplom att sätta upp i sina lokaler.

Nasima saknar sina barn i Iran – får tröst bland vännerna på Rosa Stationen

En av de som medverkar i Refugees Welcome Stockholms verksamhet är Nasima Naderi. På Rosa Stationen, ett är ett av naven i Refugees Welcome Stockholms verksamheter, samlas människor från hela världen för språkkafé, juridisk rådgivning och barnaktiviteter.  Nasima Naderi, som flydde från Afghanistan efter att hon blivit skjuten av sin ex-man, kommer ofta hit.

 – Jag skiljde mig från min första man. Då kom han och sköt mig i magen.

Nasima Naderi kommer ursprungligen från Afghanistan, men växte upp i Iran. Efter skilsmässan gifte hon om sig, och för sju år sedan flyttade paret tillbaka till Afghanistan. Där föddes tre barn, som idag är 3, 4 och 6 år.

När Nasima blev uppsökt och skjuten av sin ex-man flydde familjen, men åt olika håll. Nasima flydde till Sverige, där hon sökte uppehållstillstånd på anknytning till sin äldsta dotter, som hade tagit sig hit år 2015. Men maken och de tre små barnen kunde bara ta sig till Iran. 

Nasima Naderi pratar ofta med sina barn i telefon, men vet inte när de kommer att återförenas.

– Jag bor med min dotter. Hon går ut gymnasiet om två månader. Sedan vill hon läsa till advokat, säger Nasima. 

Hon kom till Sverige för ett år och tre månader sedan. Nasima har jobbat som sömmerska och frisör, och vill gärna göra det även i Sverige. Hon letade runt efter olika språkkaféer för att kunna öva på svenskan. Hon berättar hela sin historia på svenska, ibland med lite hjälp av google translate i telefonen. 

Hur har det varit att vara ny i Sverige?

– Det har varit bra för mig. Jag kan studera utan att någon vill döda mig. 

Hon berättar om alla aktiviteter som Refugees Welcome Stockholm anordnat och visar bilder i telefonen. Skogspromenader, konserter med dragspel och nyckelharpa, en afghansk fest, en fotbollsmatch. 

– Jag har lärt känna många och fått flera kompisar. Alla är så snälla här. Nu har jag lärt känna några från Ukraina också. 

Skogspromenader, konserter med dragspel och nyckelharpa, en afghansk fest, en fotbollsmatch. Nasima Naderi har varit med på en lång rad aktiviteter i Rosa Stationens regi.

Läs också om Haya Rahmani som är tacksam för sällskapet på Rosa Stationen, och om Sara Steele som älskar gemenskapen.

Nasima pratar med entusiasm om alla aktiviteter och hur vänliga människor hon träffar. Men kulan hon blev skjuten med sitter kvar i ryggen och orsakar en del smärta. Hon går på smärtstillande och gör regelbunden sjukgymnastik. Och när hon pratar om de tre små barnen och hennes man som är kvar i Iran tåras hennes ögon.

– Jag pratar ofta med dem.

Fler nyheter