Succén med Rosa Stationen utökas till Nacka

Pressmeddelande

Här möts etablerade och nya svenskar – Succén med Rosa Stationen utökas till Nacka

Språkcaféet på Birkagården i Stockholm har blivit en mötesplats med fullsatta lektionssalar där mängder av nya och etablerade svenskar möts varje tisdag. Nu tar Refugees Welcome Stockholm nästa steg i arbetet för att ge människor på flykt ett värdigt mottagande och startar ytterligare en Rosa Station i samarbete med Nacka kommun och Dieselverkstaden.

– Vi vill arbeta för att etablerade och nya svenskar ska få möjlighet att mötas på ett meningsfullt sätt. Rosa Stationen på Dieselverkstaden kommer att ha öppet varje onsdag och erbjuda just sådana möten. Möjligheten att ta en fika och prata med nya vänner, spela spel, måla, vara med i olika kulturaktiviteter och låta barnen leka med varandra. Vi välkomnar alla som vill vara en del av mötesplatsen, säger Najma Mohamed, verkställare inom Refugees Welcome Stockholm.

Varje onsdag mellan 17 och 21 är etablerade svenskar varmt välkomna att besöka Dieselverkstaden i Sickla för att träffa asylsökande som bjuds in från olika delar av Stockholm och Nacka. Medan Birkagården i Vasastan fokuserar på språkundervisning med volontärer som även är lärare, kommer Dieselverkstaden att ha ett extra fokus på kultur och verksamhet riktad till barnfamiljer.

– Vi upplevde ett starkt och varmt engagemang från Nackaborna när vi drev ett transitboende på Nobelberget i Sickla och är väldigt glada över samarbetet med Dieselverkstaden, säger Najma Mohamed.

Refugees Welcome Stockholm erbjuder även juridisk rådgivning av volontärjurister och bidrar med samhällsinformation till asylsökande. Föreningen Vård på Centralen finns på plats för att erbjuda rådgivning av volontärläkare- och sjuksköterskor.

Rosa Stationen i Nacka har öppet onsdagar klockan 17:00 till 21:00, en trappa upp i Dieselverkstaden vid Markusplatsen i Sickla. Birkagårdens Rosa Station på Karlbergsvägen 86 i Stockholm har öppet tisdagar 18:15-20:30.

 

Fler nyheter