RWS är årets Almedalsstipendiat

Vi är glada och tacksamma över att ha tilldelats Greatness PR:s stipendum för deltagande på politikerveckan i Almedalen.

– Syftet med Almedalsstipendiet är att förstärka viktiga men ibland svaga röster som behövs i Almedalen. Refugees Welcome Stockholm har gjort en fantastisk resa sedan de startade hösten 2015. Genom Almedalsstipendiet får de en chans att berätta om sitt viktiga arbete i vår tids kanske viktigaste fråga, säger Cecilia Wassaether, vd för Greatness, i ett pressmeddelande.

Refugees Welcome Stockholms Tina Morad tror att RWS kan fylla en viktig funktion under veckan.

– Almedalsveckan samlar på många sätt Sveriges maktelit för möten och samtal. Refugees Welcome Stockholm har samlat ett engagemang till en nivå som många andra politiska organisationer bara kan drömma om. Att vi genom Greatness stipendium får möjlighet att delta i veckan innebär att vi kan sprida vår kunskap samtidigt som vi får komma i kontakt med andra samhällsengagerade.

Motiveringen från Greatness PR:
I en tid när samhället polariseras och politiska företrädare tävlar i att ställa grupper mot varandra, sticker Refugees Welcome Stockholm ut som en kraft som förenar. Med engagemang som få, med en välkomnande attityd och med en förmåga att mobilisera civilsamhället i en utsträckning som väcker avund, har Refugees Welcome Stockholm visat att det inte behövs stora resurser för att göra ett stort avtryck.

Fler nyheter