RWS Open Cinema presenterar: Martha & Niki – The Documentary!

marthaniki

RWS Open Cinema är en mötesplats för nyanlända och etablerade svenskar som vill se och prata om film. Projektet har möjliggjorts i samarbete med Filmhuset och med stöd av Stockholms stad. Martha & Niki – The Documentary presenteras i samarbete med Folkets bio. Svenskt tal. Arabisk text.

Efter visningen så bjuder vi på fika och samtal. Arrangemanget är gratis men platserna är begränsade. HÄR anmäler du dig!

Filmhuset är funktionsanpassat och rullstolsburna kan använda ingången på Brovägen 3. Där finns det en porttelefon som ni ringer till receptionen med och de kommer då och hjälper till. Hörslinga finns i båda salonger. Barnpassning finns.

Om filmen
Hiphop-dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos siktar på att vinna Juste Debout i Paris – det finaste priset på den internationella street dance-scenen. Om de vinner kommer det att vara första gången som två kvinnor blir världsmästare. Martha & Niki handlar om två dansares kärlek till dansen, till varandra, önskningar och längtan. Om att hitta sig själv och sin egen plats och om utmaningar i ett vänskapsförhållande. Det är en hyllning till dansen, till vänskapen, till hiphopen.

Martha kom till Sverige från Uganda när hon var tretton år med sin mamma och syster. Idag är hon 21 år. Niki är adopterad från Etiopien och uppväxt i en konstnärsfamilj i Sverige. Hon är 26 år. Martha och Niki möttes genom dansen. I Martha & Niki följer regissören Tora Mårtens två extremt talangfulla hip hop dansare i med- och motgång.

Martha & Niki vann Tempo Documentary Award 2016.

Gå med i Facebookgruppen RWS Open Cinema för att få aktuell information, klicka här!

Fler nyheter