Låtsläpp i dag: En protestsång mot tillfälliga asyllagen

Klicka här för att lyssna på låten! 

Den här dagen för ett år sedan var en dag av sorg och tystnad bland oss som kämpar för ett medmänskligt samhälle, öppet för de som flyr för sina liv. För ett år sedan hade vi just vaknat till den första dagen med en tillfällig asyllag som splittrar familjer och leder till ett liv i limbo för människor som flytt för sina liv.

Men att vara tyst är inte ett alternativ. I dag släpper bandet Rhymes låten “Refugees Welcome” där pengarna den spelar in går oavkortat till Refugees Welcome Stockholms arbete för ett värdigt mottagande av människor på flykt.

Gästartist på låten är Alma Janawi, flykting från Syrien.

– Jag träffade Alma i maj, hon flydde efter att hennes fönster sprängdes av en IS-bomb. Nu sjunger vi tillsammans för människovärdet, säger Tomas Karlsson, sångare i Rhymes samt asylrättsaktivist.

Intäkterna på Spotify går till Refugees Welcome Stockholm, så hjälp oss gärna sprida både sången och dess budskap vidare!

– Vi är väldigt tacksamma över engagemanget och stödet. Det här är också en tid där en sång med det här budskapet är väldigt viktig. Både när vi ser vad som händer i världen och i vårt eget närområde, säger Linn Johansson, talesperson på Refugees Welcome Stockholm.

Sången är en protest mot Sveriges nya restriktiva flyktinglagar och höjer solidariteten.

– Det här är en sång för alla som inte kan vara tysta längre. Jag hoppas alla som vill ha förändring delar låten. Öppna dörren. Öppna gränserna, avslutar Tomas.

”Refugees Welcome” släpps på Spotify i dag, den 25 november. Klicka här för att lyssna på låten, varje lyssning innebär ett stöd för Refugees Welcome Stockholm!

Läs mer i Värmlands Folkblad, Upsala Nya Tidning och Nya Wermlands tidning

Rhymes består av:

Adam Ehlert, trummor, Oscar Lindeberg, bas, Erik Eklund, gitarr, Tomas Karlsson, sång.

På “Refugees Welcome” medverkar även:
Alma Janawi: sång
Josefine Hebbe, cello
Emelie Hebbe: piano

rhymes

Fler nyheter