5i12-priset till Refugees Welcome!

Här är ert pris, kära volontärer ❤️
Här är ert pris, kära volontärer ❤️

I dag delades 5i12-priset ut till Refugees Welcome Sverige och med det hela vår rörelse: Det här är ert pris, kära volontärer som kämpar för alla människors rättigheter och lika värde!

Information och motiveringen från 5i12:

5i12-priset 2016 går till organisationen Refugees Welcome Sverige “för stora och avgörande insatser för ett värdigt och medmänskligt mottagande av flyktingar”. Priset kommer att delas ut i riksdagen den 7 december i samband med den årliga 5i12-manifestationen.

– Refugees Welcome har på ett fantastiskt sätt visat enorm kraft som det ideella arbetet har haft i flyktingmottagandet och integrationen det senaste året. Deras ideella engagemang för mänskliga rättigheter har också inspirerat andra volontärer runt

om i landet till ett ökat engagemang. Föreningens framväxt liknar 5i12-rörelsens framväxt under 90-talet med en huvudförening och ett växande nätverk på många orter i landet. Eftersom man inspirerat och engagerat så många andra så kan också 5i12-priset i år ses som en belöning till alla enskilda volontärers insatser runt om i landet, säger Jasenko Omanovic, ordförande i 5i12-rörelsen.
Refugees Welcome Sverige är en ideell förening som arbetar för att bilda opinion för en human asyl- och flyktingpolitik, att ge assistans åt asylsökande och arbeta med integration. Tidigare mottagare av 5i12-priset har varit artisten Timbuktu, Fryshuset, Stiftelsen Expo, Somaliska landslaget i bandy med flera.

Här kan du läsa mer om 5i12-rörelsen!

 

Stolta över att representera bästa volontärerna under dagens diskussioner i riksdagen med ett flertal humanitära organisationer och Jasenko Omanovic, riksdagsledamot och ordförande för 5i12-rörelsen. Sedan fick vi också applådera Tobias Lohse från Refugees Welcome Sverige under mottagandet av 5i12-priset.
Stolta över att representera bästa volontärerna under dagens diskussioner i riksdagen med ett flertal humanitära organisationer och Jasenko Omanovic, riksdagsledamot och ordförande för 5i12-rörelsen.

 

 

Fler nyheter