Välkommen till luciafirande och terminsavslutning på Rosa Stationen!

Kom och fira luciadagen på Rosa Stationen! Sista språkcafét för den här terminen, det firar vi med julpyssel och – hoppas vi – ett litet luciatåg därtill.

Vi är dessutom glada över stöd från Spendrups, som vill hjälpa oss fira terminsavslutningen lite extra genom att bidra med julmust och annan dryck – tack!

På Rosa Stationen finns svenskundervisning för asylsökande ledd av volontärer, vi har språkcafé och gemensamma aktiviteter, juridisk rådgivning och dessutom en barnhörna.

De sista svensklektionerna för terminen hölls förra tisdagen, den här kvällen är själva terminssvslutningen.

Språkcaféet har öppet från klockan 18:00, dit är alla välkomna som vill fika, öva svenska och få nya vänner!

Barnhörnan håller igång som vanligt, med särskilda volontärer som tar hand om alla barn som är på besök eller vars föräldrar deltar i språkundervisningen.

Men allra först är det förstås dags för Rosa Aktiviteter, där det finns möjlighet till gemensamma lekar, idrottsaktiviteter, pyssel, eller vad vi alla tillsammans känner för att göra. Aktiviteterna inleder kvällen klockan 17.30-18.10 och drar igång en stund igen 18.20-19.10.

Juridiska rådgivningen med våra juristvolontärer har öppet under kvällen.

Adressen till Rosa Stationen är Karlbergsvägen 86B. Läs mer om Rosa Stationen och kolla karta till Birkagården genom att klicka här!

Har du frågor eller vill engagera dig som volontär i Refugees Welcome Stockholms integrationssatsning Rosa Stationen? Mejla oss gärna på rosa.stationen@rwstockholm.se

Du kan också gå med i vår slutna Facebookgrupp för Rosa Stationen! Där kan du som är intresserad av att vara volontär på Birkagården, besöka tisdagarnas språkcafé eller på annat sätt bli en del i vår integrationssatsning läsa information, ställa frågor och diskutera med de ansvariga och varandra.

Här hittar du gruppen: https://www.facebook.com/groups/1686524001670808/

Varmt välkomna!

Fler nyheter