Informationsträff för volontärer till Rosa Stationen

Är du intresserad av att vara med som volontär under integrationssatsningen Rosa Stationen? Varmt välkommen till informationsträff på Birkagården i Vasastan! Tisdagen den 31 januari klockan 18:00, på Birkagården i Vasastan.

Den 7 februari klockan 17:30 startar Refugees Welcome Stockholm och Birkagården, med stöd av Stockholms stad, en ny termin av Rosa Stationen. Varje tisdag mellan 17:30 och 20:30 deltar asylsökande i svenskundervisning ledd av volontärer, vi har språkcafé och gemensamma aktiviteter, juridisk rådgivning och dessutom en barnhörna.

Du som volontär kan hjälpa till med allt från att plocka fram fika till att passa barnen i barnhörnan och hålla i svenskundervisning. Det finns alltid något att göra, du är värdefull!

Skulle du vilja hjälpa till i språkundervisningen kan du redan nu kontakta våra ansvariga volontärer för svensklektionerna: karin.borell@rwstockholm.se och karin.wallin@rwstockholm.se.

Är du jurist eller juridikstuderande och skulle vilja bidra med din kunskap till asylsökande? Kontakta vår juristansvariga volontär: karin.tornell@rwstockholm.se

Kom på informationsmötet på Birkagården så berättar vi mer, klockan 18:00-19:00. Efter mötet finns det möjlighet att stanna kvar i caféet och prata vidare för den som vill.

Adressen är Karlbergsvägen 86B. Läs mer om Rosa Stationen här!

Har du frågor får du gärna höra av dig till rosa.stationen@rwstockholm.se

Hoppas att vi ses, varmt välkomna önskar alla vi på Rosa Stationen!

Klicka här för att gå med i vår stängda Facebookgrupp där alla som besöker Rosa Stationen är välkomna att gå med

Rosa-Birkagarden-FB

Fler nyheter