Rekordmånga besökte Rosa Stationen på Birkagården!

Foto: Matt Alesevich
Svenskpluggare på Birkagården fotograferade vid ett tidigare tillfälle. Foto: Matt Alesevich

Tisdagens Rosa Station på Birkagården i Vasastan var välbesökt, milt sagt. 150 personer fanns på plats för att plugga svenska och besöka språkcafét. Så många att det inte var alla nya i Sverige som fick chansen att prova sina språkkunskaper.

– Nu vill vi väldigt gärna att fler etablerade svenskar kommer och fikar i vårt språkcafé! Där finns nya i Sverige som börjat lära sig språket och som skulle vilja öva på att prata, säger Erika Thelin, Refugees Welcome Stockholms huvudansvariga för inkluderingsprojektet Rosa Stationen Birkagården.

Under tisdagen arrangerades också de sista nivåtesterna för asylsökande som vill delta i den kostnadsfria språkundervisningen, som leds av volontärer. Nu är svenskundervisningen fullsatt för terminen, med 60 deltagare fördelat på fyra lektioner per kväll. Det står även över 20 personer i kö för att delta.

– Vi är väldigt glada över det stora intresset för vår svenskundervisning! Det visar att vi gör rätt som satsar på en väg in i samhället genom språket och nya mötesplatser mellan etablerade och nya svenskar, säger Erika Thelin.

Kom och besök Birkagården i Vasastan, varje tisdag (med avbrott under sportlovet vecka 9) blir du bjuden på fika, kan delta i aktiviteter och träffa nya vänner! Ta gärna med dina barn, det finns barnpassning som sköts av volontärer som har lämnat utdrag ur belastningsregistret.

Här hittar du Facebook-evenemanget för nästa Rosa Stationen på Birkagården, på Karlbergsvägen 86 i Vasastan!

Här hittar du mer information om båda inkluderingsprojekten Rosa Stationen, där Rosa Stationen Telefonplan på söndagar har en särskild kulturinriktning!

Fler nyheter