Rosa Stationen Birkagårdens svenskundervisning får fler klasser

Det stora intresset från nya i Sverige som vill lära sig sitt nya språk gör att Refugees Welcome Stockholm utökar antalet klasser.

– Vi är väldigt glada över att så många vill delta i våra svensklektioner på Birkagården. Det gör att vi nu ökar från de fyra klasser vi haft under våra första två terminer till fem, säger Erika Thelin, ansvarig volontär för Rosa Stationen inom Refugees Welcome Stockholm.

Inkluderingsprojektet Rosa Stationen drivs på två platser i Stockholm. Den volontärledda svenskundervisningen drivs i samarbete med Birkagården på Karlbergsvägen i Vasastan. Där erbjuds även barnpassning, juridisk rådgivning, aktiviteter och språkcafé med gratis fika. De tre första tisdagskvällarna under vårterminen har haft rekord i antal besökare med över hundra personer varje gång som studerat, fikat och fått nya vänner.

I morgon, tisdagen den 7 mars, kommer bibliotekarien Therese från Stadsbiblioteket till barnhörnan för att ha sagostund! Läs mer i Facebook-evenemanget för tisdagskvällen på Birkagården, klicka här.

Den nystartade Rosa Stationen Telefonplan drivs i samarbete med föreningen Midsommargården och har ett särskilt kulturfokus. Under terminen planeras bland annat fotokurs, svensk och arabisk folkdans, actionmålning och babydans.

Läs mer om Rosa Stationerna här!

Svenskpluggare på Birkagården fotograferade vid ett tidigare tillfälle. Foto: Matt Alesevich

Fler nyheter