Hjälp oss få makthavarna i Almedalen att #pratamed!

Refugees Welcome Stockholm (RWS) kommer att finnas på plats i Almedalen för att lyfta de röster som inte hörs i samhällsdebatten under parollen #pratamed. Vi kommer att skapa utrymme för de som berörs av de politiska besluten inom asylrätten att föra sin egen talan.

AKTIVITETER
– Samtal i biograf Roxy med en panel bestående till hundra procent av människor med egen erfarenhet av flykt och det svenska asylsystemet. Samtalet modereras av Alexandra Pascalidou.
– Filmvisning och samtal i biograf Roxy.
– Filmvisning i Almedalenparken av Dani Kouyatés Medan vi lever, textad på arabiska. I samarbete med Bygdegårdarnas riksförbund.

Vi försöker finansiera resor, boende och övriga omkostnader för våra paneldeltagare samt volontärer från RWS i Visby mellan söndag och torsdag. I enlighet med demokratiprincipen, att alla som vill ska kunna delta, inte bara de som själva kan finansiera sin resa, vill vi kunna erbjuda alla våra volontärer båtbiljett, en sängplats, frukost och middag. Alla som är verksamma inom RWS jobbar helt ideellt och oavlönat.

De medel vi ansöker om kommer att oavkortat gå till ovanstående samt biografhyra och tryck av vårt Almedalenmaterial.

Vi söker 42000 kronor för att få Almedalen att #pratamed, inte om människor med erfarenhet av flykt, Europas och Sveriges hårdare asylregler och det svenska asylsystemet.

Det betyder att om 500 personer väljer att skänka 84 kronor var så har vi lyckats.

SWISHA valfritt belopp till 123 28 00 001 eller sätt in på bankgiro 5049-0697 och märk insättningen #pratamed – och tipsa en kompis.

Tack för att du står upp för att låta direkt berörda göra sina röster hörda!

 

Fler nyheter