Välkommen på informationsmöte för volontärer till Rosa Stationen Birkagården!

Är du intresserad av att vara med som volontär under integrationssatsningen Rosa Stationen? Varmt välkommen till informationsträff på Birkagården i Vasastan den 29 augusti klockan 18:00!

I höst drar Refugees Welcome Stockholm och Birkagården med stöd av Stockholm Stad igång sin fjärde termin av Rosa Stationen. Varje tisdag mellan 17:30 och 20:30 deltar asylsökande i svenskundervisning ledd av volontärer, vi har språkcafé och gemensamma aktiviteter, juridisk rådgivning och dessutom en barnhörna. I höst är det premiär den 5 september!

Du som volontär kan hjälpa till med allt från att plocka fram fika till att passa barnen i barnhörnan och hålla i svenskundervisning. Vi har under det senaste året haft många fantastiska volontärer, men letar nu ännu fler härliga personer som vill hjälpa till. Det finns alltid något som passar just dig – DIN insats är värdefull!

Skulle du vilja hjälpa till i språkundervisningen kan du redan nu kontakta våra ansvariga volontärer för svensklektionerna: karin.borell@rwstockholm.se och anna.novak@rwstockholm.se.

Är du jurist eller juridikstuderande och skulle vilja bidra med din kunskap till asylsökande? Kontakta vår juristansvariga volontär: karin.tornell@rwstockholm.se

Kom på informationsmötet den 29 augusti klockan 18:00-19:00 på Birkagården så berättar vi mer. Vi kommer gå igenom de olika områden som finns och ansvariga och tidigare volontärer kommer finnas på plats så ni kan ställa frågor.

Har du frågor får du gärna höra av dig till rosa.stationen@rwstockholm.se
Om du är intresserad kan du även gå med i vår stängda Facebookgrupp där alla som besöker Rosa Stationen är välkomna!

Hoppas att vi ses, varmt välkomna önskar alla vi på Rosa Stationen!

Läs mer om Rosa Stationen här!

Fler nyheter