Välkommen till terminsstarten för Rosa Stationen Birkagården!

Välkommen till en ny termin på Rosa Stationen på Birkagården, en plats där nya och etablerade i Sverige får möjlighet att mötas! En inkluderingssatsning av Refugees Welcome Stockholm och Birkagården som genomförs med stöd av Stockholms Stad. Tisdagen den 5 september har vi terminsstart!

Här finns det möjlighet för asylsökande att delta i svenskundervisning ledd av volontärer, vi har även ett uppskattat språkcafé och gemensamma aktiviteter, juridisk rådgivning och en barnhörna.

– Språkcaféet har öppet från klockan 18:00, dit är alla välkomna som vill fika, öva svenska och få nya vänner! Ta gärna med dig en vän!

– Under de gemensam aktiviteterna finns det möjlighet till lekar och idrottsaktiviteter, eller vad vi alla tillsammans känner för att göra. Aktiviteterna brukar dra igång redan vid rosa stationens start 17:30.

– Barnhörnan har särskilda volontärer som tar hand om alla barn som är på besök eller vars föräldrar deltar i språkundervisningen.

– Juridiska rådgivningen med våra juristvolontärer har öppet klockan 18:00 till 20:30.

– För er som vill läsa svenska i höst finns möjlighet att göra en intervju på tisdag, säg till i receptionen när ni kommer så skrivs ni upp. Intervjuerna börjar klockan 18:00.

Adressen till Rosa Stationen är Karlbergsvägen 86B.

Har du frågor eller vill engagera dig som volontär i Refugees Welcome Stockholms integrationssatsning Rosa Stationen? Mejla oss gärna på rosa.stationen@rwstockholm.se

Du kan också gå med i vår slutna Facebookgrupp för Rosa Stationen! Där kan du som är intresserad av att vara volontär på Birkagården, besöka tisdagarnas språkcafé eller på annat sätt bli en del i vår integrationssatsning läsa information, ställa frågor och diskutera med de ansvariga och varandra.

Här hittar du gruppen: https://www.facebook.com/groups/1686524001670808/

Och här hittar du evenemanget för tisdagen den 5 september på Facebook!

Varmt välkomna!

 

Rosa Stationen Birkagårdens svenskundervisning genomförs med hjälp av volontärer som är både lärare och lärarstöd till nya i Sverige som vill lära sig sitt nya språk.

Fler nyheter