Var inte orolig om du ser soldater på stan!

11-29 september genomför svenska försvarsmakten militärövningen “Aurora 17”, som kommer att ske utanför militärens egna övningsområden. Det innebär att militärer och militärfordon kommer att synas ute i vanliga samhället.

För många av våra deltagare kan det upplevas som obehagligt med militär närvaro. Därför vill vi förvarna om att det kommer att hända samt påpeka att det bara är en övning och inte riktig strid.

Aurora 17 genomförs tillsammans med utländska förband från Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Litauen, Norge och USA.

Övningen genomförs i luften, på marken och till sjöss. Det rör förband i hela Sverige men de största övningsområdena kommer att vara i Mälardalen, Stockholm, på och runt Gotland samt i Göteborg.

 

Här är tider då militären har fått tillåtelse för övningar med lösa skott och du alltså kan höra skottlossning. This is the time and dates when the swedish armed forces has permission to practice with blanks, so you might hear some gunfire.

Don´t be worried in case you see soldiers in and around the city during september

From September 11th-29th, the Swedish military are carrying out the military exercise “Aurora 17”, which will happen outside of the military’s own training grounds. This means that soldiers and military vehicles will be seen in the civilian community.

For many of our participants, a military presence can be unnerving. Therefore, we want to forewarn that this is going to happen and point out that this is only an exercise and not real combat.

Aurora 17 is being carried out along with foreign units from Denmark, Estonia, Finland, France, Lithuania, Norway and the USA. The exercise is taking place in the air, on the ground and at sea.

It involves units from the whole of Sweden, but the main training areas will be in Mälardalen, Stockholm, on and around Gotland and in Gothenburg.

لا داعي للقلق في حال مشاهدتِك لجنود من الجيش داخل أو في محيط المدينة خلال شهر سبتمبر/أيلول

_من 11 وإلى 29 من هذا الشهر، الجيش السويدي سوف يقوم بالتدريب العسكري “ارورا 17″ و الذي سوف يكون خارج مناطق التدريب المخصصة له. و على هذا سوف تتم مشاهدة رجال الخدمة/الجنود و العربات العسكرية في المناطق المدنية. _للعديد من مشاركين معنا، التواجد العسكري يمكن أن يكون سبباً للتوتر و على هذا نحن نريد ان نبلغكم انه سوف يحدث و نريد أن نأكد انها مجرد تدريبات و ليست معركة حقيقية. _”ارورا 17 ” سوف تكون بمشاركة قوات من الدنمارك، إستونيا، فنلندا، فرنسا، النرويج، و الولايات المتحدة الأمريكية. _التدريبات سوف تكون بحرية.، جويةًو أرضية. _بالاشتراك مع وحدات عسكرية من كافة الأراضي السويدية ولكن أماكن التدريب الرئيسية سوف تشمل” Malardalen, Stockholm, Göteborg و في محيط Gotland.

اگر در ماه سپتامبر در شهر عساکر نظامی دیدید وارخطا نشوید سر از تاریخ 11 سپتامبر تا تاریخ 29 سپتامبر اردوی کشور سویدن تمرینات نظامی تحت نام اورورا 17 ( Aurora 17 ) را خارج از محوطه خاص تمرینات خود به اجرا میگذارند. این بدین معناست که عساکر و وسایل نقلیه نظامی در این مدت زمان در اماکن ملکی به مشاهده میرسد. حضور و مشاهده نظامیان برای تعدادی از مشترکین ما ناخوشایند بوده میتواند. بدین لحاظ ما درین باره میخواهیم اطلاعات قبلی بدهیم تا از سوئ تفاهم جلوگیری به عمل آید و مشترکین بدانند که تمرینات نظامی جریان دارد نه جنگ. تمرینات اورورا یکجا با واحدهای نظامی کشورهای دیگر از قبیل دنمارک، استوانیا، فینلند، فرانسه، لیتوانیا، ناروی و ایالات متحده آمریکا اجرا میگردد. تمرینات متشکل است از تمرینات هوایی، زمینی و بحری (دریایی). تمام واحدهای سویدن شامل تمرینات است اما تمرینات اصلی در شهر های ملاردالن (Mälardalen), استکهلم، حومه و اطراف گتوند و شهر گوتنبرگ واقع میگردد.

Försvarsmaktens egen film om militärövningen Aurora

 

Bild ur försvarsmakten Youtubefilm om militärövningen Aurora.

Fler nyheter