Fotbollslaget öppet för alla söker fler tränare

Sedan i mars har de tränat fotboll ihop, sprungit, svettats och skrattat. Blandade åldrar och ursprung har skapat en unik vänskap.

– Vi vill bara ha kul. Säger en av spelarna.

Att kalla Rosa United för laget där alla får plats lämpar sig utmärkt. När vintersolen lyser in genom fönstren vid taket i idrottshallen finns det nog inte en själ som kan känna något annat än värme. När laget dunkar varandra i ryggen och skrattar känns det att något speciellt har skapats här.


Stockholms Stad har fixat lokaler för laget och andra sponsorer hjälper till med utrustning. Ett fåtal volontärer har tillsammans sett till att laget en gång i veckan kan ses och spela ihop.

– Fler volontärer behövs, gärna manliga, vi vill också ha fler tjejer i laget, säger Hilin Al- Tamimi, huvudansvarig för RWS Rosa United.


Oavsett ålder, oavsett kön och oavsett hur duktig en person är, alla är välkomna i laget. Nu är säsongen slut och framtiden är inte helt beslutad om. Tillsammans vill de fortsätta och bli ännu fler som deltar i gemenskapen.

Fler volontärer sökes som tränare till laget för att behålla glädjen och göra lagets framtid säkrare. Så Rosa United får fortsätta att ha kul tillsammans på fotbollsplanen.

Text och foto: Martin Jedestav

 

Här kan du läsa mer om Refugees Welcome Stockholms eget fotbollslag!

Fler nyheter