Kom och dansa på Dans utan gränser!

Identifierar Du dig som kvinna? Gillar Du att dansa till härlig musik? Är Du nyfiken på andra människor? Om svaren är JA är Dans utan gränser något för dig!

Dans utan gränser är en dansklass där vi kan vara oss själva, utmana våra kroppsliga och språkliga begränsningar och dansa tillsammans. Att röra sin kropp till musik och dansa tillsammans med andra är något som de allra flesta människor kan relatera till eller har gjort någon gång i sitt liv. När vi dansar kommer vi i kontakt med kroppens minnen, smärtor, lust och frustrationer. Dans är ett uttryck som går bortom språkförbistringar och generationsklyftor. Dansen talar kroppens språk och därför spelar det ingen roll hur bra vi är på att prata ett språk eller hur bekväma vi är med att uttrycka oss verbalt när vi dansar.

Dans utan gränser är en dansklass där vi kommer i kontakt med kroppens alla rörelsemöjligheter och utforskar rytm, koordination, styrka och smidighet. Vi använder oss av element och övningar från flera olika danstekniker och dansar till musik från hela världen.
Dans utan gränser är en dansklass för dig som vill röra dig i ett rum där inte alla är som du!

Målgrupp: Alla som identifierar sig som kvinna
Ålder: från 16 år
Nivå: Ingen tidigare dansvana krävs

Dans utan gränser vill bidra till att bryta den ökade segregationen i Stockholm och vänder sig till kvinnor med olika bakgrund och erfarenheter; till dem som är födda i eller har bott länge i Sverige och till dem som precis kommit hit, till unga och till äldre, till dem som har dansat mycket och dem som har dansat lite. Här kan vi träffa personer vi sällan kommer i kontakt med i vårt vardagsliv och lära känna varandra genom att röra oss tillsammans.

Datum:
6, 13, 20 och 27 mars
10, 17 och 24 april
8 och 15 maj

Tid: 19.15-20.30

Dans utan Gränser är kostnadsfritt men det är begränsat antal platser. Anmäl dig bara om du är säker på att du kommer att delta.
Du anmäler dig till alla tillfällen. Det går inte att anmäla sig till enstaka gånger.

För anmälan och frågor kontakta: Ewa Melin Larsson, ewa.melin.larsson@bilda.nu

Kursen är ett samarbete mellan dansläraren och initiativtagaren Clara Lee Lundberg, Bilda Studieförbund, Refugees Welcome Stockholm och Föreningen Midsommargården.

Clara Lee Lundberg är dansare, koreograf och antirasistisk aktivist. Clara Lee har en Masterexamen i koreografi från Danshögskolan och arbetar ofta i projekt som undersöker det koloniala arvet inom dansen och filosofiska perspektiv på kroppen. Clara Lee undervisar och föreläser regelbundet på olika skolor och universitet såsom Fryshusets Dansgymnasium, Högskolan för Scenkonst och Musik (Göteborgs Universitet) och STDH. Hon är även konstnärligt verksam i Brasilien, Argentina och Cuba. Med kultur och bildning i olika former vill Clara Le bidra till att möten uppstår och nya perspektiv skapas.

Fler nyheter