RWS söker juristvolontärer!

Refugees Welcome Stockholm bedriver i samarbete med Stockholm Stadsmission juridisk rådgivning inom Stadsmissionens projekt Baba. Baba riktar sig till barn och unga som kommit ensamma till Sverige men som nu fått ett slutligt avslag, eller av någon annan anledning befinner sig utanför samhällets skydd.

Vi söker dig som är juriststudent eller jurist. Helst ska du ha någon tidigare erfarenhet av migrationsrätt och/eller rådgivning. Det finns dock alltid erfarna jurister som stöd via telefon till volontärerna.

Som juristvolontär är du rådgivare en gång i månaden under två timmar, så det rör sig om ett begränsat uppdrag, men kontinuitet är viktigt för ungdomarna så vi ser helst att varje volontär är kvar minst en termin.

Om du är intresserad, skicka ett mail med kort information om dig själv till karin.tornell@rwstockholm.se

Här kan du läsa mer om samarbetet!

Fler nyheter